Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Η 26η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στον εορτασμό των γλωσσών. Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, στις 26 Σεπτεμβρίου, καθιερώθηκε με απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe) στις 6 Δεκεμβρίου 2001. Στόχος αυτής της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών ως προς την ύπαρξη πάνω από 200 γλωσσών στην Ευρώπη και την ανάγκη διατήρησής τους, καθώς οι γλώσσες είναι φορείς του εκάστοτε λαού και πολιτισμού.

Οι μικροί μαθητές του σχολείου μας, στα πλαίσια αυτής της γιορτής της πολυγλωσσίας, σχεδίασαν και ζωγράφισαν πάνω σε χαρτόνι φράσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες (π.χ. I speak English, Je parle francais κτλ). Οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων δούλεψαν πάνω σε εκτυπωμένο χάρτη της Ευρώπης, όπου σχεδίασαν σημαίες χωρών και έγραψαν χαιρετισμούς στις αντίστοιχες γλώσσες.

Έτσι, οι μαθητές συνειδητοποίησαν την αξία της πολυγλωσσίας και την αναγκαιότητα εκμάθησης γλωσσών στη σημερινή πολυπολιτισμική Ευρώπη, ενθαρρύνθηκαν να μαθαίνουν ξένες γλώσσες και να είναι περήφανοι για τη μητρική τους.

Updated: 30 Ιουνίου 2022 — 08:46
3ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων (Λαγονήσι) © 2013 Frontier Theme